Drum Circle

QUÈ ÉS?

  • Un Drum Circle és un grup de gent disposats en rotllana, amb instruments de percussió. És un grup que funciona seguint l’instint propi i les directrius del conductor, situat al mig del cercle, que és qui dóna forma i dirigeix la música que es genera in situ.
  • Un Drum Circle és un espai i un temps per desenvolupar la creativitat individual i col·lectiva. Una activitat per jugar, divertir-se, generar cohesió grupal, noves relacions, trencar barreres, sentir i compartir l’espontaneïtat de generar una expressió rítmica grupal al moment.
  • Un Drum Circle és una experiència sensorial que posa a tothom en un mateix estadi dins una mateixa rotllana, sense fer diferències ni d’edat, sexe, estament social, procedència cultural o religiosa, ni tampoc de “nivell musical”, per posar en comú la creativitat i l’esperit de cadascú i generar una orquestra de percussió única, present i exclusiva.
  • Un Drum Circle és una finalitat en sí mateix. No és un assaig ni un concert. La seva principal finalitat és el propi procés i el descobrir-se un mateix com a individu i com a membre del col·lectiu.COM FUNCIONA?

La filosofia dels Drum Circles parteix de la idea que TOTS TENIM RITME, ja que el ritme és arreu. El que manca, sovint, és la capacitat de control d’aquest ritme.

Cada Drum Circle engega amb el reconeixement d’algun ritme integrat, com el de la respiració o el caminar, a partir del quals l’individu es comenci a reconèixer i pugui trobar una comoditat per extreure’n la part més ancestral i transportar-la cap a l’instrument i cap al grup.

Així, doncs, les sessions comencen amb una exploració de ritmes senzills fets amb el cos (percussió corporal) que serveixen per donar peu a la part on tots els participants toquen diferents instruments de percussió.

Mitjançant diferents jocs, patrons i tècniques, i amb un llenguatge no verbal, el facilitador genera i proposa un seguit de codis i suggeriments per tal que el grup es desenvolupi de forma individual i grupal, i es coneguin paràmetres com el timbre dels elements, figures rítmiques, mètriques, dinàmiques (fort i fluix), accents, tocar i no tocar, el “pertànyer” al grup, etc.

Tots aquests jocs, paràmetres i elements es conjuguen en el transcurs del Drum Circle i permeten el desenvolupament de l’activitat.UTILITATS I BENEFICIS:

   • Mitjançant la percussió i els Drum Circles s’estimula el pensament creatiu i s’ajuda a la cooperació entre els participants demostrant l’efecte del treball individual dins un grup, permetent una complicitat i una comunicació clara entre els participants i la motivació dels mateixos, on es defineix un estadi comú que aporta un vehicle per l’aprenentatge experimental.
   • En un Drum Circle cada persona és important per focalitzar l’intent de millorar la qualitat i l’efecte de l’activitat, i aporta facilitats a la resta de participants.
   • A mesura que es millora individualment, la millora del grup se’n beneficia. És el triomf de la diversitat i la contribució on, mitjançant el ritme, la organització descobreix com d’important és la suma de les individualitats.
   • La percussió agrupa a tots dins un mateix ritme a partir d’on podem construir i re-crear-nos amb bon fonament. És l’experiència del poder del grup quan aquest és sòlid i treballa com a una unitat formada per diferents unitats individuals.
   • L’experiència de la unificació necessària per el Drum Circle genera una plataforma perfecta per conèixer el poder del treball conjunt amb un objectiu comú.
   • El Drum Circle trenca barreres i genera noves connexions amb una comunicació no verbal. La música és un llenguatge universal que no discrimina a l’ésser en cap de les seves formes ni ideologies.
   • La percussió és un llenguatge Universal que transcendeix més enllà de les coses personals, organitzatives o culturals.
   • Contraindications, Warnings and Similar Safety Instructions http://rxmedson.com/ for Diflucan Use
   • Els Drum Circles són una bona plataforma per millorar la comunicació a través del feedback, així com la capacitat d’escoltar als altres i a un mateix. Aporta un punt de vista introspectiu i extravertit alhora.
   • En el treball d’equip (Team Work o Team Building), els Drum Circles permeten que els treballadors tinguin més eficiència grupal, que els departaments es comuniquin millor, que no hi hagi barreres dins l’equip, que augmentin la motivació i la productivitat, així com ajuden a marcar objectius comuns i vies de treball òptimes per assolir-los.
   • Diferents formes de Drum Circles s’utilitzen per diferents aplicacions, ja siguin Team Building, Benestar, Educació, Plaer de la Música, Celebracions, Aplicacions Espirituals, Creixement Personal, Salut, etc..
   • El més important de tot: un Drum Circle és un espai per descarregar adrenalina i divertir-se amb la percussió, amb els errors i encerts d’un mateix, amb els altres, i amb el coneixement d’una arma tan potent com és la de LA CREACIÓ d’alguna cosa que fins aleshores no existia.