FAQ - Preguntes freqüentsHe de portar el meu instrument?

No és precís. En un Drum Circle es faciliten tot tipus d’instruments de percussió per a cadascun dels participants.

Sempre tocaré el mateix instrument? O coneixeré altres timbres i sons?

Al llarg del Drum Circle els participants van canviant d’instrument. Això permet descobrir nous sons i nous timbres, conèixer cada tipus d'instrument, i evita que el participant s’acabi fatigant pel fet d’haver de tocar un mateix instrument durant tota l’estona.

Puc venir de públic?

No. En un Drum Circle, com en l’absoluta majoria de Drum Circles que es practiquen als Estats Units (bressol de l’activitat), no hi ha públic. Tothom, d’una manera més o menys activa, participa del Drum Circle. La participació és un dels fonaments filosòfics bàsics de l’activitat.

Però... És que jo no tinc ritme! Com puc participar?

Si partim que la pròpia respiració, o el bategar del cor, o accions com parlar o caminar, per exemple, els fem a ritme, és absurd dir que “algú no té ritme”. En tot cas podríem parlar del control sobre el propi ritme o el poder de manipulació del mateix. En aquest cas, el Drum Circle pot ser una bona eina per provar, per experimentar, per descobrir-se, per conèixer el ritme propi i diferents maneres de compartir-lo.


Es tracta d’una classe? D’un Taller?

No. En un Drum Circle no s’ensenya a tocar cap instrument. No hi ha lliçons de tècnica ni res per l’estil. El que es pretén en un Drum Circle és que els participants generin un codi, un llenguatge, on cadascú es pugui expressar amb absoluta llibertat, pugui escoltar als altres, interaccionar-hi, i pugui treure’n, o no, algunes conclusions personals. Tot, amb un objectiu global que no és altre que el gaudi per, amb, i de la percussió, i dins un marc o àmbit grupal.


Què passa si hi ha diferència de nivell, entre els participants, tant a nivell instrumental o a nivell de coneixements musicals?

No passa absolutament res. En un Drum Circle no hi ha judici possible, en quant a nivell instrumental o de coneixement musical. Un Drum Circle té més a veure amb una experiència sensorial que amb un concert o una audició musical. Cadascú és lliure d’expressar-se segons cregui convenient, i amb les armes que disposi, més les armes que cadascú li vingui de gust experimentar al moment. Un Drum Circle es un proceso, una finalidad en sí mismo, más que una muestra.